#Hartanah #Takaful #Makanan

#Hartanah #Takaful #Makanan
hi morning

Lelaki Ini Berkongsi Cabaran Menjaga Isteri Hamil Supaya Semua Suami Prihatin

9 BULAN KEJAP JE. TAPI CABARAN BESAR. SETUJU KE?

Nak besarkan anak bukan perkara mudah. Tambah-tambah nak jaga kesihatan mereka. Makan ni benda sinonim dengan anak-anak.

Sebelum anak dilahirkan. Pemakanan ibu hamil (secara langsung supply kat baby dalam kandungan) kena jaga elok2.

Masa mula-mula Isteri mengandung punyalah gabra nak jaga pemakanan isteri (Lagi cabaran kalau Isteri alahan teruk).

Saya selalu rujuk menu masakan untuk Isteri hamil di laman web Baby Centre.

Menu masyaallah memang sedap dan menarik. Tapi sape yang nak masak? (Korang fikir sendiri la)

Antara yang selalu saya beli iaitu sayur, buah dan lauk. 

Sayur yang biasa beli Bayam. Kailan jarang beli sebab mahal. Ni yang banyak Zat Besi.

Kalau buah biasa pisang, bila ibu Hamil yang alahan teruk, selera makan berkurang, so cover dengan pisang. 

Betik pun beli juga kat kedai Acheh di Flat Desa Jati (orang Nilai tahu kot). Ni untuk penghadaman. Masalah utama ibu hamil ni adalah bab sembelit .Sebab tu kena minum air banyak.

Buah Aprikot pun ada juga beli. Beli yang kering je. Di Kedai Manz Delight dekat Warta Bangi ada jual. Pun untuk bekal Zat Besi. Baby perlu Zat Besi tau.

Bab lauk ni mencabar skit. Bukan sebab beli tapi nak masak menu yang best masalah skit. Ikan Bilis tu memang selalu ada dalam peti ais. Ayam & ikan selalu gilir. Setakat ikan cencaru tu boleh la. Nak beli ikam kembong memang kembong duit.

Daging pun bagus juga. Biasa saya beli di Pasar Nilai 3. Kena cari daging lembu kampung. Jangan daging frozen.

Nak kata senang, memang susah juga nak jaga pemakanan Isteri hamil.

Tapi sekarang dah mudah. Siap ada vitamin & supplement. Bukan sekadar bekal vitamin je. Siap dengan cadangan ikut trimester sepanjang kandungan.

Yang suami boleh tarik nafas lega. Si isteri confirm tersenyum lebar.

Suami boleh hadiakan kat isteri atau sama-sama pakat duit. Saya terselamat sebab isteri memang dah lama guna produk ni. Dia pun ada consult orang untuk guna. 

Produk ni nama Shaklee. Bukan produk buat kat kilang biasa. Produk ada tim researcher tersendiri.

=======================
SET KHAS UNTUK IBU HAMIL ~ Seamless Mom
=======================
Boleh contact (PM) --> Nur Bahijah Marzuki Atau whatsapp je nak apa. Bagitau nama produk dan tempat nak deliver kat 014.8281.356. Mudah je kan

YANG MENARIKNYA korang akan dapat eBook percuma. Yang dituliskan khas oleh Master Ainul Shahrazad 

Kata Master Ainul, bagi
✔ Ibu2 hamil yg ada GBS 
✔ Ibu2 hamil yg ada masalah bayi pre mature during previous pregnancy 
✔ Ibu2 hamil yg alami low hb
✔ Ibu2 hamil yg ada darah tinggi, kencing manis 
✔ Ibu2 hamil yg selalu sakit belakang 
✔ Ibu2 hamil yg alami alahan yg teruk 

Anda dialu2kan utk consume set Hamil Seamless Mom; set Hamil Terbaik & Semulajadi.
Dgn setiap pembelian set Hamil Seamless Mom, anda akan dihadiahkan dgn Ebook PERCUMA dan konsultansi yg berterusan.

RM390 utk 4-6 bulan consumption.

Jimat kan??

Ibu yg sihat akan melalui tempoh hamil 9 bulan yg sgt menggembirakan


Previous
Next Post »

1 comments:

Write comments
Dewi Aja
AUTHOR
Fri Feb 19, 02:24:00 AM delete

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Reply
avatar